Gå till huvudinnehåll

Skatter och avgifter vid konkurs av handelsbolag

När bolaget har gått i konkurs bör du lämna en preliminär inkomstdeklaration för bolaget, eftersom de gamla uppgifterna troligen inte längre stämmer.

För att Skatteverket ska kunna beräkna en korrekt preliminär skatt bör du lämna en preliminär inkomstdeklaration för bolaget. Det gör du för att bolagets preliminära skatt så nära som möjligt ska motsvara den slutliga skatten.

Om bolaget inte lämnar ny preliminär inkomstdeklaration ska bolaget fortsätta betala samma preliminära skatt som tidigare. Observera att den preliminära skatten inte sätts ned enbart på den grunden att bolaget har försatts i konkurs.

Betala rätt preliminär skatt för dig som delägare

Tänk på att din preliminära skatt inte sätts ned för att bolaget har försatts i konkurs eller för att bolaget har lämnat preliminär inkomstdeklaration. För att Skatteverket ska kunna beräkna en korrekt preliminär skatt även för delägarna, måste även du som är delägare lämna en preliminär inkomstdeklaration. Det gör du för att din preliminära skatt så nära som möjligt ska motsvara din slutliga skatt.

Om du inte lämnar en ny preliminär inkomstdeklaration ska du fortsätta betala samma preliminära skatt som tidigare.

Avveckling av handelsbolag på Skatteverkets webbplats

Läs om och skicka in en preliminär inkomstdeklaration på Skatteverkets webbplats