Gå till huvudinnehåll

Immateriella tillgångar

En immateriell tillgång är en tillgång i ditt företag som du inte kan ta på. Det kan till exempel vara namnet på ditt företag, din grafiska profil eller din affärsmodell. Här får du veta mer om hur du kan ta hand om och använda dina immateriella tillgångar.
Webbinarium: Onsdag 17 april kl. 11.30-12.30

Anmäl dig till webbinarium om Företagsnamn och varumärke

Är du i startgroparna och klurar på vad ditt företag eller varumärke ska heta? Ett bra namn sticker ut och är en viktig del av företagets identitet. En del namn är påhittade medan andra förklarar vad företaget gör. I det här webbinariet reder vi ut skillnaderna mellan företagsnamn och varumärke och vad du behöver tänka på inför en registrering.
taturerade händer på tangentbord

Så fungerar upphovsrätt

Upphovsrätt, eller copyright på engelska, skyddar det du skapat mot användning utan din tillåtelse. Men det finns också krav som ska uppfyllas. Lär dig grunderna om hur upphovsrätt fungerar här. 

Upphovsrätt

Skillnaden mellan företagsnamn och varumärke

Företagsnamnet registrerar du hos Bolagsverket och varumärket hos PRV. Här förklarar vi skillnaden och vad du behöver tänka på. 

Skillnaden mellan företagsnamn och varumärke

Kvinna som applicerar fönsterfilm
Händer med röda naglar håller i mobil

Skydda företagets namn

Företagsnamnet är företagets fasad utåt och ska underlätta för kunder och andra att hitta just ditt företag. Du kan skydda företagsnamnet genom att registrera det i e-tjänsten på verksamt.se 

Skydda företagets namn

Vill du skydda din design?

En designregistrering, även kallad mönsterskydd, skyddar din produkts utseende och design. Du får ensamrätt på att använda designen kommersiellt. Ansök om designregistrering hos PRV. 

Design - så här fungerar det

Framåtböjd kvinna fotograferar papper på golvet

Vanliga frågor om företagsnamn och varumärken

Vanliga frågor om företagsnamn och varumärken