Gå till huvudinnehåll

Kampanjen som hjälper dig att agera smart på nätet!

Med enkla medel kan du förbättra säkerheten för ditt företag. Genom att gå igenom dina rutiner för exempelvis lösenord och säkerhetskopiering kan du minska risken för att ditt företag utsätts för olika typer av bedrägerier som nätfiske och skadlig kod. Passa på under oktober månad - den internationella informationssäkerhetsmånaden.

illustration-tänk säkert mobil och loggor msb och polisen

För sjunde året i rad genomför MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) och Polisen kampanjen Tänk säkert. Syftet är en bättre informationssäkerhet hos allmänhet och småföretagare och totalt är det 23 olika aktörer inom offentlig och privat sektor som samarbetar.

Årets tema är:

  • Nätfiske och skadlig kod
  • Digital identitet
  • Säkrare på nätet

Kampanjen Tänk säkert riktar sig till privatpersoner och företag med upp till tio anställda där privatliv och företagande hänger nära ihop. Syftet är att genom handfasta, tydliga och konkreta tips kunna vidta åtgärder för ett säkrare uppkopplat liv. På så vis kan du slippa bli lurad eller förlora viktig information eller pengar.

På verksamt.se kan du bland annat läsa om hur du kan skydda dig mot nätfiske och ransomware, alltså skadlig kod, och vad du kan göra om du och ditt företag drabbas. Det finns också filmer som förklarar hur du skapar starka lösenord och hur varningssignalerna ser ut om ditt företag är utsatt för kapning.