Gå till huvudinnehåll

Vi utvecklar verksamt.se

Nu gör vi en större satsning på verksamt.se. Vi utvecklar webbplatsen för att det ska bli ännu enklare och smidigare att starta och driva företag. Några förändringar märker du av redan nu och andra kommer att synas längre fram.

Frågor och svar om utvecklingen av verksamt.se

Allt är inte färdigt än

Utvecklingsarbetet av verksamt.se pågår fortfarande. Därför skiljer sig utseendet åt mellan vissa sidor. Men du kan använda alla våra tjänster ändå, precis som vanligt. Vi tackar för ditt tålamod under tiden som vi bygger om verksamt.se.

Behöver du hjälp med något - hör av dig till oss!

Kontakta myndigheterna bakom verksamt.se

Nytt utseende och ny teknik

Verksamt.se lanserades första gången 2009 utifrån idén om att samla och samordna information och tjänster till företag från svenska myndigheter på ett ställe. Sedan dess har det hänt mycket inom digitalisering och webbplatsen har både utvecklats och förbättrats i omgångar.

Nu har verksamt.se fått en ny design och struktur för att det ska bli lättare för dig att hitta det du söker och använda de olika tjänsterna. Informationen på webbplatsen är i stort sett densamma som tidigare. En nyhet är att all information som inte kräver inloggning nu också finns på engelska.

Den nya webbplatsen bygger på en teknik som kommer att göra det möjligt att uträtta ännu fler ärenden på verksamt.se i framtiden. På sikt kommer vi även kunna erbjuda ett mer guidat och anpassat stöd och förenkla uppgiftslämnandet i olika processer.

Ny version av Mina sidor

När du loggar in möts du av en ny version av Mina sidor. Här kommer du kunna följa status i dina ärenden på ett tydligare sätt och få en bättre översikt över ditt eller dina företag. I dagsläget är det endast tjänsterna Registrera aktiebolag och Registrera enskild näringsverksamhet som är kopplade till den nya tekniken på Mina sidor, men fler tjänster ansluts längre fram. I tjänsten Registrera aktiebolag kan du numera även anmäla verklig huvudman i samband med att du registrerar ditt aktiebolag.

Verksamt.se drivs gemensamt av flera myndigheter

Vi vill göra det så enkelt som möjligt, för så många som möjligt, att starta och driva företag. På webbplatsen finns information om företagande från fler än 45 olika myndigheter. Det finns också ett 20-tal olika tjänster och verktyg.

Om verksamt.se