Gå till huvudinnehåll

Kunskapsbanker och riktlinjer

Här har vi samlat några kunskapsbanker och branschriktlinjer som kan vara till hjälp för dig som är verksam inom besöksnäringen.

Kunskapsbanker för besöksnäring och turism 

Tillväxtverkets kunskapsbank 

I Tillväxtverkets kunskapsbank hittar du allt i från information till handböcker om hållbar turism, naturturism, trender och internationell paketering till följd av pandemins effekter med mera. 

Tillväxtverkets kunskapsbank

Visit Swedens Kunskapsbank

Visit Sweden delar i sin kunskapsbank med sig av sin koll på omvärlden och på den globala resenären. Här kan du enkelt ta del av deras filmer, publikationer och presentationer med syfte att, bland annat, ge dig nya insikter och idéer kring marknadsföring och hur du kan utveckla din produkt för internationella besökare.

Visit Swedens kunskapsbank

Jordbruksverkets kunskapsbank

I Jordbruksverkets kunskapsbank hittar du information om hur du kommer igång med ditt nya företag, vart du kan vända dig för hjälp med finansiering för att utveckla din verksamhet samt läsa vad Jordbruksverket gör för att främja turismen med mera.

Jordbruksverkets kunskapsbank

Branschriktlinjer 

Livsmedelsverkets branschriktlinjer

På Livsmedelsverkets webbplats hittar du branschriktlinjer som ska underlätta för dig som är verksam inom livsmedelsbranschen, att uppfylla livsmedelslagstiftningens krav.

Branschriktlinjer hos Livsmedelsverket