Gå till huvudinnehåll

Säkerhet för tjänsteföretag

Driver du ett tjänsteföretag där konsumenter som köper din tjänst ofta utsätts för risker? Som tjänsteleverantör har du huvudansvaret för att tjänsten är säker och behöver därför leva upp till produktsäkerhetslagen.

Förebyggande säkerhetsarbete 

För att en tjänst ska vara säker är det viktigt att du analyserar vilka risker som finns och att du arbetar för att förebygga dem. Säkerhetsarbetet ska involvera alla i verksamheten och vara något som sker i det dagliga arbetet. 

På Konsumentverkets webbplats hittar du mer information om förebyggande säkerhetsarbete för dig som erbjuder tjänster

I flikarna nedan har vi samlat information och länkar om säkerhetsarbete inom områdena fjäll- och vinterturism samt sport och fritid. Informationen riktar sig till dig som är verksam inom dessa områden.

Underrättelseskyldighet

Driver du, eller har du drivit, en verksamhet som erbjuder tjänster där kundernas hälsa och säkerhet kan utsättas för risker? Då är du skyldig att informera Konsumentverket. Det kan du göra genom att fylla i blanketten för farlig tjänst.

Ladda ner och fyll i blankett för farlig tjänst på Konsumentverkets webbplats 

Som företagare är du skyldig att hålla dig uppdaterad på lagstiftningen för att försäkra dig om att du och ditt företag lever upp till det som gäller för din verksamhet.