Gå till huvudinnehåll

Regler i våra sociala medier

Verksamt.se är aktiv på Facebook, Instagram, LinkedIn och Youtube. I våra kanaler vill vi att alla ska känna sig välkomna att kommentera. Därför tar vi aktivt ansvar för att diskussionerna i kommentarsfältet håller god ton, är konstruktiva och sakliga. Mellan klockan 09.00 – 16.30 på vardagar besvarar vi dina frågor, dock inte enskilda ärenden.

Hantering av kommentarer i sociala medier

För en öppen och givande dialog ber vi dig att använda en god ton och ett respektfullt språk. Kommentarer som:

  • innehåller spam, reklam och marknadsföring för företag, organisationer, tjänster eller produkter är inte tillåtet och kommer att tas bort
  • innehåller känsliga personuppgifter eller som inkräktar på den personliga integriteten tar vi bort med hänvisning till dataskyddsförordningen
  • innehåller information som omfattas av sekretess tas bort
  • är grovt kränkande, diskriminerande, innehåller personangrepp eller uppmanar till brott tas omedelbart bort
  • innehåller grova hot och uppmaningar till brott rapporteras till polisen.

Verksamt.se omfattas av offentlighetsprincipen. Våra inlägg och kommentarer från användare är allmänna handlingar, och kan komma att lämnas ut till den som begär det. Om en uppgift anses vara sekretessbelagd lämnas den inte ut.

Mer om dataskyddsförordningen hos Integritetsskyddsmyndigheten

Så behandlar vi dina personuppgifter

Verksamt.se är personuppgiftsansvarig för de uppgifter vi samlar in. Eftersom verksamt.se är en myndighetsgemensam webbplats får vi behandla personuppgifter när det är nödvändigt för att arbeta effektivt med uppdrag.

Behandling av personuppgifter