Gå till huvudinnehåll

Ska du importera eller exportera?

På de här sidorna hittar du information om vad som är viktigt att tänka på om du ska importera, exportera eller göra affärer i andra länder. Här finns också kontaktuppgifter till organisationer som kan hjälpa dig att komma igång med din expansion.

Exportkreditgarantier till Ukraina

Fram till den 31 december 2024 kan exporterande företag ansöka om exportkreditgarantier till Ukraina hos Exportkreditnämnden (EKN). Exportkreditgarantin är en sorts försäkring som ger ekonomisk kompensation om en exportör inte får tillräcklig betalning.
Ung kille tejpar ett paket

Så fungerar det att handla med varor till och från andra länder

Ska du handla med varor till och från andra länder? Här får du introduktion till hur det fungerar inom och utanför EU.

Handel med varor till och från andra länder

En introduktion till handel med tjänster mellan länder

Om du ska handla med tjänster mellan länder så är det viktigt att känna till vilka regler som gäller. Här får du en introduktion till hur det fungerar inom och utanför EU.

Handel med tjänster mellan länder

Jordglob
Kvinna vattnar växter.

Ska du importera livsmedel?

Den här samlade informationen från olika myndigheter riktar sig till dig som planerar att importera livsmedel för kommersiellt bruk. Regler och tillvägagångssätt är olika beroende på om du tänker handla med länder inom EU eller utanför EU. 

Import av livsmedel

Filmer om handel med utlandet​

Har du kunder i andra länder? Eller köper ditt företag varor eller tjänster från företag utomlands? I vår filmserie om export och import reder experter från Skatteverket och Tullverket ut hur du ska göra med moms, tulldeklarationer och andra viktiga saker.

Filmer om utlandshandel på vår Youtubekanal

Digitalt möte

Vanliga frågor om import och export

Vanliga frågor om import och export